« terug naar vorige pagina

Samenwerken in de wijk

Wij werken intensief samen met andere zorgverleners in de wijk.

SSEP

Met de fysio- en oefentherapeuten, apothekers en diëtisten vormen we een wijksamenwerkingsverband. We bundelen onze krachten om de beste zorg te kunnen bieden. Mensen met een chronische aandoening, zoals diabetes, astma en COPD, hart- en vaatziekten en angst- en stemminsstoornissen zijn gebaat bij een aanpak waar meerdere zorgverleners bij betrokken zijn. 

Wil je hier meer over weten? Neem dan een kijkje de website van SSEP.


THUISZORG

We werken samen met de thuiszorg. De thuiszorg is een belangrijke hulpverlener die er samen met de huisarts voor zorgt dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Er zijn meerdere thuiszorgorganisaties actief in Alphen aan den Rijn, waaronder Activite, IZO, Buurtzorg en De Vierstoom. U maakt zelf een keuze.


VERWIJSWIJZER

Twijfelt u waar u moet aankloppen voor hulp? Kijk eens op verwijswijzer, hier vindt u antwoord op vele vragen waar u moet zijn. 


GEMENEENTE EN GEMEENTELIJKE INSTANTIES

De gemeente en gemeentelijke instanties worden steeds belangrijker voor de zorg. Veel problemen die eerst als medisch worden gezien, blijken eigenlijk hele andere problemen te zijn.
Denk aan ruzies thuis, problemen met kinderen, schulden en zo verder. Als je met zulke dingen zit, kun je veel beter bij de gemeente en andere instanties om hulp vragen.

Meer informatie