Praktijkinformatie

 • Huisartsenpraktijk Prelude is een praktijk van zeven huisartspraktijken, gevestigd in een modern pand aan de Preludeweg te Alphen aan den Rijn. Wij willen optimaal georganiseerde huisartsgeneeskundige zorg van hoge kwaliteit verlenen aan de bij onze praktijk ingeschreven patiënten en eventuele passanten. Wij doen zo veel mogelijk onderzoek en behandeling in onze praktijk, zoals gehoortesten, half uur bloeddrukmetingen, oogonderzoek, onderzoek van moedervlekken, echografie, onderzoek naar hartritmestoornissen en ECG, sterilisatie van de man en reizigersvaccinaties. Daarnaast kunt u op afspraak op de praktijk uw bloed laten prikken. In ons pand zijn onder andere een apotheker, een psycholoog en een diëtiste werkzaam.

  Ondanks het grote aantal huisartsen, praktijkverpleegkundigen en -ondersteuners en assistenten dat werkzaam is in Prelude, kunt u rekenen op een vertrouwde en persoonlijke sfeer.

  Prelude is nauw verbonden aan de vakgroep Huisartsgeneeskunde van de Universiteit Leiden. Dit betekent dat wij regelmatig deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek. Omdat wij het belangrijk vinden dat er voldoende huisartsen en andere medewerkers worden opgeleid, werken ook artsen- en huisartsen-in-opleiding en stagiaires van de opleidingen tot doktersassistente, praktijkondersteuner en praktijkverpleegkundige in onze praktijk.

 • Afspraak nodig, maar geen patiënt bij Prelude
  Indien u hulp van een arts nodig heeft en uw eigen huisarts te ver weg is kunt u contact opnemen met onze praktijk. Wij zijn te bereiken op het nummer 0172-236300.
  Er wordt in het keuze menu gevraagd wie uw huisarts is. Als u geen patiënt bent bij onze praktijk, maakt het niet uit voor welke arts u kiest.

  Wij zullen u enkele vragen stellen om te beoordelen of een beoordeling nodig is of dat u toch beter contact met uw eigen huisarts op kunt nemen. Indien u verzekerd bent, kunnen wij de kosten van een afspraak meestal direct declareren bij uw verzekeraar.

   


  Netvliesfoto’s/fundusfoto’s bij diabetes
  Netvliesfoto’s zijn speciale foto’s van de binnenkant van het oog. Het netvlies is een belangrijk deel van het oog dat helpt om te zien. Mensen met diabetes hebben een grotere kans op problemen met hun netvlies. Daarom is het belangrijk om af en toe een netvliesfoto te laten maken. Uw wordt verwezen door uw eigen praktijkondersteuner. 

  U kunt telefonisch contact opnemen met onze praktijk om deze afspraak in te plannen. Wij zijn te bereiken op het nummer 0172-236300.
  Er wordt in het keuze menu gevraagd wie uw huisarts is. Als u geen patiënt bent bij onze praktijk, maakt het niet uit voor welke arts u kiest.

  Voorbereidingen
  Soms moeten we uw pupillen groter maken zodat we een goede foto kunnen maken. Om uw pupillen groter te maken, gebruiken we druppels. Deze druppels zorgen ervoor dat u tijdelijk wazig ziet. Dit duurt meestal ongeveer een uur.  Het is aan te raden om lopend te komen of iemand mee te nemen, omdat u door de druppels niet veilig aan het verkeer deel kunt nemen. 
  Het is handig als u een zonnebril meeneemt, omdat uw ogen zich door de druppels tijdelijk niet kunnen aanpassen aan fel licht.

   


  Reisadvisering
  Onze praktijk is aangesloten bij Reisprik. U wordt geholpen door speciaal opgeleide assistentes Aniek, Daisy en Gesa onder toezicht van huisartsen C.M. de Boer en T. Buikema.
  U kunt zich aanmelden via www.reisprik.nl. Daar vult u uw postcode in en vervolgens kiest u onze praktijk.

  LET OP: op de site vind u al onze beschikbare tijden. Het heeft geen zin op de button te klikken dat wij contact met u opnemen, omdat wij niet meer plekken kunnen aanbieden dan dat op de site beschikbaar zijn.n.

   


  Sterilisatie bij de man
  In onze praktijk voeren dokter Pleij en dokter van Kuijk sterilisaties bij mannen uit.  U kunt hier een folder downloaden met meer informatie over de ingreep.
  Maak eerst een afspraak met uw eigen huisarts, deze doet een vooronderzoek en maakt een verwijzing voor deze ingreep naar onze praktijk. Deze verwijzing kan via Zorgdomein gemaakt worden.

  U kunt telefonisch contact opnemen met onze praktijk om deze afspraak in te plannen. Wij zijn te bereiken op het nummer 0172-236300.
  Er wordt in het keuze menu gevraagd wie uw huisarts is. Als u geen patiënt bent bij onze praktijk, maakt het niet uit voor welke arts u kiest.

   


   

 • Standaardtarieven
  Voor basiszorg bent u verzekerd via uw zorgverzekering. De huisartsenzorg valt hieronder. Alles wat binnen de huisartsenpraktijk gebeurt en blijft, valt niet onder het eigen risico. Als u verwezen wordt, als er bloed of urine in het laboratorium onderzocht moet worden of als u medicijnen nodig heeft, vallen deze kosten wel onder het eigen risico.

  Er zijn ook verschillende zaken ondergebracht bij de aanvullende verzekering. Een voorbeeld hiervan is het spiraaltje. Bent u aanvullend verzekerd, dan worden de kosten (zowel spiraaltje als de kosten voor het plaatsen ervan) betaald. Bent u niet aanvullend verzekerd, dan krijgt u hiervoor een rekening van ons.

   


  Andere tarieven
  Steeds vaker krijgen wij verzoeken voor keuringen en check-ups. Deze zaken vallen niet onder uw zorgverzekering. Toch willen wij u hierbij van dienst zijn, maar daar zijn kosten aan verbonden. Voor meer informatie kunt u naar de praktijk bellen.

   


  Belangrijk
  De minister van Economische Zaken heeft besloten dat alle tarieven die niet direct betrekking hebben op behandeling van ziekten, onder de BTW-verplichting komen te vallen. Voor gewone consulten en visites verandert er hierdoor niets, maar voor enkele  tarieven betekent dit een verhoging met het geldende BTW tarief. Dit tarief bedraagt nu 21%. Dit geldt voor alle handelingen in opdracht van een derde (denk aan rijbewijskeuring, duikkeuring en levensverzekering). Indien onderzoek op uw eigen verzoek plaatsvindt, zoals check-ups, geldt geen BTW-verplichting.