« terug naar vorige pagina

Gezondheidsinfo

In de huidige tijd is het niet meer weg te denken dat u zelf op zoek gaat naar betrouwbare informatie over gezondheid. Maar waar begint u?

Thuisarts.nl is de beste gezondheidswebsite voor alledaags en meer ingewikkelde gezondheidsproblemen.

Thuisarts.nl geeft betrouwbare informatie over gezondheid en ziekte, leefstijl, dieet, zelfzorgadviezen en wanneer u met uw huisarts contact op moet nemen. Ook zijn er bruikbare keuzehulpen over wel of niet opereren, of wel of geen medicatie.

Zoekt u specifieke informatie over medicijnen? 

Voor informatie over medicijnen verwijzen wij u graag door naar de website van Apotheek.nl. Apotheek.nl geeft betrouwbare en onafhankelijke informatie over medicijnen.

Om te bepalen of u met uw klachten naar de dokter moet, kunt u gebruik maken van de Moet ik naar de dokter applicatie.

Moet ik naar de dokter? kan op basis van uw leeftijd, geslacht en symptomen bepalen of en zo ja, wanneer u naar de dokter moet. Makkelijk, snel en veilig.

Op zoek naar andere betrouwbare gezondheidsapps ? De GGD AppStore biedt een goed overzicht over apps die beschikbaar zijn voor allerlei gezondheidsproblemen. De apps die hier worden aangeboden zijn gescreend door GGD-professionals en gekenmerkt als betrouwbaar en relevant.

Heeft u hoge bloeddruk, suikerziekte, een hoog cholesterol en twijfelt u wat verstandig is om te doen? Een dieet volgen, medicatie gebruiken, en zo ja, welke? Een advies op maat is gewenst, maar dat maatwerk is soms moeilijk. De huidige medische wetenschap kan u daarbij helpen. Deze website, ontwikkeld door het Universitair Medisch Centrum Utrecht, is overzichtelijk en heeft heldere patiënten informatie over keuzes over wel of niet behandelen van risicofactoren op hart- en vaatziekten (cardiovasculaire risicofactoren). De moeite van het kijken echt waard!

Heeft u vragen over maatschappelijke ondersteuning op het vlak van uw gezondheid? De gemeente Alphen aan den Rijn faciliteert veel zaken op organisatie rondom gezondheid voor u of uw naasten. Heeft u vragen over hulp in de huishouding, ondersteuning thuis, persoonlijke budgetten, verzekeringen, vergoedingen: vraag dit na bij het loket van de gemeente.

Of wilt u meer weten over wonen en langdurige zorg? Hiervoor kunt u terecht het Centrum Indicatiestelling Zorg, het CIZ. Deze organisatie bepaalt of u recht heeft op langdurige zorg, volgens de Wet Langdurige Zorg. Denk bijvoorbeeld aan begeleid wonen.

volg-je-zorg

Heeft u toestemming gegeven voor het Landelijk Schakelpunt ? Weet u wie u toestemming heeft gegeven en waarom ? En wilt u weten wie dat Landelijk Schakelpunt nu raadpleegt ? U kunt dit vinden op www.volgjezorg.nl. Op deze website kunt u uw toestemmingen inzien, intrekken en uitgeven. Ook kunt u zien wie uw dossier heeft geraadpleegd. Wij adviseren u gebruik te maken van het LSP, uw apotheek, de huisartsenpost en de ziekenhuisapotheek kunnen dan uw meest belangrijke gegevens zien. U houdt de controle en het overzicht.

In 2018 werd Mijn Positieve Gezondheid geïntroduceerd in de Alphense regio. Alle hulpverleners werden geschool in dit hulpmiddel, wat landelijk wordt toegepast. Doel is om positief naar gezondheid te kijken en de zelf geformuleerde doelen van mensen centraal te stellen. Het is de bedoeling dat de mensen zelf de regie houden over deze doelen. De overheid ontwikkelde een handige tool om dit goed en relatief eenvoudig te kunnen doen: MijnPositieveGezondheid. Het accent verplaatst meer naar wat wél kan en minder naar wat niet meer lukt.

Lees hier meer.