Nieuws

 • BELANGRIJK NIEUWS

  De bloedafname locatie van Atalmedial in Alrijne ziekenhuis gaat sluiten.

  Bent u patiënt van huisartsenpraktijk Prelude dan kunt u in onze praktijk terecht voor bloedafname.
  Wij hebben speciaal voor onze patiënten het bloedafname spreekuur uitgebreid zodat er geen lange wachttijden ontstaan.
  U kunt hiervoor telefonisch een afspraak in plannen.

  Overige locaties van Atal blijven gewoon open, voor meer info:  https://atalmedial.nl/locaties-en-openingstijden/

 •  

 • Wij sturen steeds meer berichten, uitslagen en dergelijke via MijnGezondheid.net en de bijbehorende app MedGemak. U krijgt een waarschuwing dat er een nieuw bericht voor u is, daarvoor moet u wel uw notificaties aan hebben staan. Als u inlogt op MijnGezondheid.net kunt U deze vinden onder instellingen (rechtsboven in het scherm). Hier kunt u aangeven of u een email wilt ontvangen en/of een bericht in MedGemak als er een nieuw bericht van uw huisarts klaar staat.

 • Door zogenaamde ‘influencers’ op sociale media wordt veel reclame gemaakt voor zogenaamde ‘natuurlijke’ anticonceptie. Door een duur apparaatje wordt voorspeld wanneer een vrouw vruchtbaar is. Dat is erg onbetrouwbaar en leidt in 23% van de gevallen tot een ongewenste zwangerschap. De influencers verspreiden ook geruchten over hoe slecht de pil en andere anticonceptiemethoden zijn. Zeker, ook anticonceptiemiddelen zijn niet zonder bijwerkingen, maar je wordt er niet onvruchtbaar van zoals wel wordt beweerd. Wij adviseren vrouwen op thuisarts.nl de informatie over anticonceptie te lezen en in overleg met de eigen huisarts de juiste keuze te maken. 

 • Op volgjezorg.nl kunt u regelen of, en zo met wie, uw medische gegevens mogen worden uitgewisseld. U kunt via volgjezorg.nl ook bekijken wie wanneer uw gegevens heeft bekeken. Het is belangrijk dat u vastlegt of u dit wilt of niet, dus als als u dit nog niet heeft gedaan adviseren wij u met klem dat te doen.