Nieuws

 • Wegens uitbreiding zijn wij per 1 januari 2024 op zoek naar
  een POH-GGZ voor 24-32 uur per week voor meer informatie.

  Klik  HIER  voor meer informatie.

   

 • Peuters zijn superleuk, maar soms kom je in de opvoeding voor uitdagingen te staan. Wil je meer informatie over de
  opvoeding en ontwikkeling van peuters? Dat kan onder het genot van een kopje koffie of thee tijdens de peuterochtend. Je
  peuter kan ondertussen spelen met andere peuters. Klik op onderstaande link voor meer informatie.

  Peuterochtend Alphen aan den Rijn

  Klik Hier om een webinar te bekijken van kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve tips
  om je kind te helpen groeien. Een webinar vol met heldere, praktische
  uitleg en tips die je meteen kunt toepassen in de praktijk.

   

 • Om onze beschikbaarheid te verbeteren hebben wij besloten om op een nieuwe manier te gaan werken. Het duurt nu te lang voordat u een afspraak heeft. U kunt daarom niet langer via de app MedGemak of MijnGezondheid.net een afspraak bij de dokter en praktijkverpleegkundige maken.

  U kunt de praktijk bellen op het telefoonnummer 0172-236300 en optie 4 kiezen voor het maken van een afspraak en alle andere vragen.

  U kunt nog wel steeds via de app MedGemak en MijnGezondheid.net:

  • herhaalrecepten aanvragen
  • een vraag stellen aan uw dokter.
 • Op volgjezorg.nl kunt u regelen of, en zo met wie, uw medische gegevens mogen worden uitgewisseld. U kunt via volgjezorg.nl ook bekijken wie wanneer uw gegevens heeft bekeken. Het is belangrijk dat u vastlegt of u dit wilt of niet, dus als als u dit nog niet heeft gedaan adviseren wij u met klem dat te doen.

 • U kunt via MijnGezondheid.net in uw dossier kijken en alle afspraken en adviezen nog eens nalezen.

  • Is het compleet?
  • Staan alle medicijnen die ik gebruik er in?
  • Wat heeft de dokter ook alweer verteld bij de laatste afspraak?

  Neem eens een kijkje. Nog geen MijnGezondheid.net? Meld u aan via de gelijknamige website, MijnGezondheid.net.

  Begrijpt u niet alle medische woorden? Op thuisarts.nl staat veel medische informatie. 

 • Wij sturen steeds meer berichten, uitslagen en dergelijke via MijnGezondheid.net en de bijbehorende app MedGemak. U krijgt een waarschuwing dat er een nieuw bericht voor u is, daarvoor moet u wel uw notificaties aan hebben staan. Als u inlogt op MijnGezondheid.net kunt U deze vinden onder instellingen (rechtsboven in het scherm). Hier kunt u aangeven of u een email wilt ontvangen en/of een bericht in MedGemak als er een nieuw bericht van uw huisarts klaar staat.

 • Huisartsenpraktijk Prelude ligt in de wijk Ridderveld/Alphen Noord. Wij (de huisartsen) beschouwen een huisartsenpraktijk als een wijk gebonden voorziening.

  Omdat Prelude een grote huisartsenpraktijk is, is er altijd wel plek voor nieuwe patiënten. Vanwege de grote druk op de huisartsenzorg, streven wij ernaar om onze patiënten zoveel mogelijk geconcentreerd in onze wijk, en dus in de buurt van onze praktijk, te hebben. Dit zorgt voor weinig reistijd tijdens het visite rijden, en effectievere hulpverlening omdat wij met name goed op de hoogte zijn van zorgaanbod in de wijk.

  Om deze reden kunnen patiënten die nieuw in Alphen aan den Rijn zijn komen wonen, zich als nieuwe patiënt aanmelden bij Prelude indien het adres onder de volgende postcodes valt.

  • Postcodes 2401 en 2402
  • Postcode 2406 voor zover ten noorden van de Willem de Zwijgerlaan en President Kennedylaan.

  Indien u bent komen wonen in de zgn. ‘Oude Ambachtenbuurt’, of de ‘Schepenbuurt’ of ‘de Feministenbuurt’, dan wijzen wij u erop dat er goed geoutilleerde huisartsenpraktijken dichter bij u in de buurt zijn gelegen.