« terug naar vorige pagina

Bloedafname / urine inleveren

U kunt zowel op de praktijk als in het ziekenhuis op afspraak bloed laten afnemen en urine inleveren voor bijvoorbeeld onderzoek op eiwit. Voor de praktijk kunt u een afspraak maken via MijnGezondheid.net of de app MedGemak. Bloed en urine worden opgestuurd naar het laboratorium van AtalMedial. Voor het ziekenhuis kunt u een afspraak maken op de website van het laboratorium.

U kunt als u vermoedt dat u last heeft van een blaasontsteking, uw urine tussen 08.00 – 11.30 en 13.30 – 15.00 uur inleveren bij de praktijk. Lever de urine in in een schoon potje (heeft u geen urinepotjes thuis: er staan gratis potjes op de tafel tegenover de balie). Het beste is een zogenaamde gewassen plas in te leveren. Maak de uitgang van de urinebuis eerst goed schoon met water. Plas het eerste beetje in het toilet, plas daarna in het potje en plas de rest weer uit in het toilet.

Voorzie het potje van uw naam en vul het vragenformulier in: klik HIER.  De vragenlijsten liggen ook op de tafel tegenover de balie. Plaats het potje en het formulier in een van de bakjes die tegenover de balie op tafel staan en geef deze aan de assistente.

De uitslagen krijgt u via MijnGezondheid.net (MGN). Als u geen MGN heeft, krijgt u van degene die het onderzoek heeft aangevraagd te horen wanneer en hoe u de uitslag krijgt. Dit kunt u ook op het formulier invullen.